Inspirats en els vins que s’elaboraven antigament amb varietats de raïm blanc (sobretot macabeu i garnatxes roges), hem treballat per aconseguir un vi amb tons ataronjats i de lleugera evolució i oxidació, que recorda els vins que molts de vosaltres i els nostres avantpassats feien a casa a les seves bótes.
COLLITA: 2018
VARIETATS: 100% garnatxa roja
TIPUS DE VINYA: Ceps en vas i emparrats de més de 20 anys
VINIFICACIÓ: Macerat amb les pells 24 hores i premsat a baixa pressió. Fermentat en dipòsits d’inoxidable a temperatura controlada.
CRIANÇA: 6 mesos en barriques de 500 litres
TEMPERATURA DE SERVEI: 12-15ºC
NOTA DE TAST
VISTA: Intens. Colors que indiquen frescor tot i l’envelliment en barrica.
NAS: Notes d’evolució, molta frescor, cítrics, notes de fruita vermella àcida.
BOCA: Dolç d’inici. Acides intensa, lleugera evolució que recorda els vins que antigament teníem a casa en bótes de roure. Llarg, fresc i persistent.
Notícies relacionades

Publiquem un fulletó de la Garnatxa Roja
Captivats per la qualitat de la garnatxa roja, i amb l’afany de donar a conèixer aquesta varietat amb tan poca presència a la comarca, fa uns anys, des del Celler Cooperatiu, vam apostar per fer-ne un vi per a postres o d’aperitiu, el monovarietal de garnatxa roja...
Parlen del Vi del Centenari
Maridatge
Podem gaudir d’aquest vi acompanyant plats guisats, caça, carns a la brasa, embotits, formatges…
INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES
100 g de cansalada
2 costelles de porc
2 botifarrons
1/2 botifarra crua
6 carxofes
2 manats d’espinacs
2 patates velles
2 tomacons
2 cebes de figueres
2 grapats de cargols bullits
1 gra d’all
1 pebrot de Caiena
1 cullerada de llard
1 raig de vi ranci
farigola
oli
sal
pebre negre
PREPARACIÓ
- Posem a escalfar una cassola amb un raig d’oli d’oliva verge extra i una cullerada de llard. Hi posem a enrossir el costelló, la cansalada i la botifarra crua, tot tallat a mida d’una mossegada. Ho salem. Quan estigui ben enrossit, ho reservem.
- Tallem les cebes a mida ben menuda i les afegim a la cassola on teníem la carn, juntament amb un gra d’all aixafat. Si cal, hi afegim més oli. Ho tapem i ho deixem que es faci a poc a poc, a foc baix. Quan estigui fosca, hi afegim un raig de vi ranci.
- Ratllem els tomacons, descartant-ne la pelleringa i els aboquem a la ceba; quan s’hagi evaporat, el vi ranci. Un cop el tomàquet canviï de color, hi afegim de nou la carn i ho posem a foc mitjà.
- Escalfem un parell de grapats de cargolins, prèviament bullits.
- Pelem dues patates velles i les escapcem damunt la cassola.
- Pelem les carxofes, deixant-ne només la part més tendra, i les posem en un bol amb aigua, el suc de mitja llimona i julivert, perquè no s’oxidin. En descartem les barbes, les tallem en quatre i les afegim a la cassola. Remenem i ho deixem coure uns 2′, amb la cassola tapada.
- Tallem els espinacs de qualsevol manera i els afegim a la cassola, juntament amb un branquilló de farigola, un pebrot de Caiena trencat, els botifarrons, els cargolins i dos gots d’aigua mineral. Ho tapem i ho deixem fent xup-xup durant 20′, destapant-ho els últims 5′.
- Ho servim amb unes voltes de pebre negre per damunt.