COLLITA: 2022
VARIETATS: 100% garnatxa negra
TIPUS DE VINYA: Vinyes plantades en vas, de 20 a 50 anys.
VINIFICACIÓ: Maceració de 12 hores a la premsa, fermentació en dipòsit d’inoxidable a temperatura controlada, llevats seleccionats neutres per mantenir al màxim les propietats del raïm.
CRIANÇA: No
TEMPERATURA DE SERVEI: 8-10ºC
NOTA DE TAST
NAS: Fruita vermella àcida, fresca, cítrics i maduixes de bosc.
BOCA: Lleugera dolçor, glicèric i acidesa equilibrada.
VISTA: Brillant i net, rosat de capa mitja
Notícies relacionades

ESTRENEM SALA D’EMBOTELLAMENT
Tal i com us aviem anunciat, començavem un 2019 amb molts projectes nous per endavant i aquesta setmana n’hem posat en marxa un dels més importants. Hem estrenat una nova sala d’embotellat, un espai diàfan, més gran i situat a la planta baixa. Aquest nou...
Parlen de Les Troies rosat
AGROACTIVITAT. Nova etiqueta “Les Troies”
Maridatge
Podem gaudir d’aquest vi acompanyant arrossos de peix, plats de pasta, coques de recapte, pizzes…
INGREDIENTS
250 g de farina d’espelta
175 g d’aigua mineral
25 g d’oli d’oliva verge extra
5 g de llevat
4 tomàquets
2 cebes de Figueres
2 cullerades de pasta de tomàquet concentrat
1 cullerada de comí
1 gra d’all
llorer
orenga
alfàbrega
sal
pebre negre
PREPARACIÓ
- Posem, en un bol, els 250 g de farina d’espelta i hi esmicolem els 5 g de llevat fresc. Ho barregem perquè quedi ben integrat.
- Hi afegim 175 g d’aigua mineral tèbia, 25 g d’oli OVE i tornem a barrejar. Ho amassem bé durant uns minuts fins que la pasta resultant no se’ns quedi enganxada als dits. L’emboliquem amb paper film i la deixem reposar 1 h.
- Tallem dues cebes de Figueres a la microbrunesa, és a dir a mida ben menuda i la posem a enrossir en una paella amb un bon raig d’oli.
- Posem aigua a bullir dins d’una olla. Amb la punta d’un ganivet, marquem una creu a la pell dels tomàquets. Quan bulli l’aigua, hi escaldem els tomàquets durant uns segons, fent que els toqui l’aigua per totes les cares. Els traiem i els posem en un bol amb gel i aigua per tallar-ne la cocció. Els pelem, en fem pètals i els tallem a macedònia. Les llavors no les utilitzarem però es poden guardar per algun altre plat que vulgueu fer.
- Posem els tomàquets en un recipient, els cobrim amb oli, hi afegim unes fulles d’orenga, d’alfàbrega, una gra d’all aixafat i una fulla de llorer, i els deixem que confitin amb el foc molt baix durant 15 minuts.
- Quan hagi passat l’hora de repòs de la massa, la desemboliquem, l’aplanem i la salem a banda i banda. La tornem a amassar perquè s’integri bé la sal, la tornem a aplanar i hi posem una culleradeta de comí a banda i banda. La tornem a amassar perquè s’integri bé, la tornem a filmar i la deixem reposar 30 minuts.
- Quan la ceba ja estigui ben rossa, la traiem de la paella, colant-ne l’oli per evitar l’excés de greix, i la posem dins d’un bol per fer-ne una barreja.
- Un cop tinguem el tomàquet confitat, en colem l’oli i en traiem tant les fulles com l’all. Aquest oli, com que no ha bullit, sí que el podem guardar per a altres elaboracions. Afegim el tomàquet al bol de la ceba, juntament amb dues cullerades de pasta de tomàquet concentrat, ho salpebrem i ho barregem bé.
- Quan la massa ja hagi reposat la mitja hora, la desemboliquem, l’estirem damunt d’un paper sulfurat. Un cop tingui forma de coca, hi fem uns foradets punxant-la amb una forquilla.
- L’enfornem 10 minuts a 220º. Passat aquest temps, hi posem la barreja de tomàquet i ceba damunt i l’enfornem 15 minuts més a 220º.
- Ho servim amb fulles d’alfàbrega, un raig d’oli i pebre negre per damunt.