Mistela

COLLITA: Collita 2021

VARIETATS: 100% Garnatxa negra.

TIPUS DE VINYA: Vinyes plantades en vas, de 20 a 60 anys.

VINIFICACIÓ: Aprofitem tots els sucres naturals evitant la fermentació afegint holandes d alcohol vínic.

MACERACIÓ: Remenat cada 15 dies per integrar al màxim l’aportació alcohòlica

TEMPERATURA DE SERVEI: 10-12ºC.

NOTA DE TAST

NAS: Melmelada de gerds, móres, prunes…

BOCA: Dolça, plena, amb records de prunes confitades o panses.

VISTA: Brillant, color de prunes confitades, dens i glicèric.

Notícies relacionades

Amb gust de cirera als llavis

Amb gust de cirera als llavis

Durant l’acte Jesús M Tibau va llegir el conte per a tots els assitents. El 12 d’abril de 2014, presentàvem al Celler la MISTELA JOVE 2013. Una nova versió de la nostra mistela tradicional. Jesus M Tibau, escriptor local afincat a Tortosa, va dedicar-li un...

Parlen de la Mistela

Maridatge

Podem gaudir d’aquest vi acompanyant galetes, carquinyolis, postres de músic, formatges…

INGREDIENTS

  • 250 g d’oli de gira-sol
  • 5 ous
  • 550 g de pastanaga
  • 280 g de farina d’espelta integral
  • 180 g de sucre morè
  • 50 g de sucre blanc
  • un sobret de llevat 
  • un polsim de sal
  • una cullerada de canyella en pols
  • 150 g d’anacards crus
  • galetes de xocolata i nata
  • conyac

PREPARACIÓ

1. Batem els ous per separat: els rovells amb el sucre morè i les clares, amb un polsim de sal, les deixem a punt de neu.

2. Aboquem els 250 g d’oli de gira-sol als rovells. Barregem la farina, la canyella i el llevat i ho anem afegint de mica en mica, tamisat, a la barreja dels rovells.

3. Un cop està ben homogeni i cremós, hi afegim 400 g de pastanaga ratllada i escorreguda i els anacards. Seguidament hi aboquem la clara muntada i ho posem al forn 40 minuts a 180º.

4. Tallem la resta de pastanaga a quadrats petits i la saltem en una paella amb una cullerada de mantega. Aixequem sucres amb un got de conyac. Hi afegim els 50 g de sucre blanc i, un cop estigui a punt de quedar sec, hi afegim un got d’aigua i el deixem evaporar fins que ens quedi un xarop.

5. Ho servim amb la confitura de pastanaga per sobre i galetes Oreo esmicolades.