COLLITA: Collita 2018
VARIETATS: 100% autòctona Garnatxa roja.
TIPUS DE VINYA: Vinyes de Garnatxa Roja situades a la zona freda de les Parellades i també a la zona més alta de Mas d’en Salvat.
VINIFICACIÓ: Maceració del raïm pràcticament sencer, tipus fermentació carbònica, i parada fermentativa abans d’acabar els sucres naturals per donar un punt de dolçor.
CRIANÇA: 3 mesos en dipòsit amb les seves pròpies mares, remenant-les 2 cops per setmana.
TEMPERATURA DE SERVEI: 10-12ºC.
NOTA DE TAST
NAS: Evolució, dolçor, records de mel i anissos.
BOCA: Dolçor continguda acompanyada de frescor. Llarg i persistent
VISTA: Brillant i dens atès als sucres naturals, llàgrimes glicèriques.
Notícies relacionades

Publiquem un fulletó de la Garnatxa Roja
Captivats per la qualitat de la garnatxa roja, i amb l’afany de donar a conèixer aquesta varietat amb tan poca presència a la comarca, fa uns anys, des del Celler Cooperatiu, vam apostar per fer-ne un vi per a postres o d’aperitiu, el monovarietal de garnatxa roja...
Parlen de La Garnatxa del Montsant
Maridatge
Podem gaudir d’aquest vi acompanyant plats de postres poc dolços, aperitius, foie, formatges, fruits secs…
INGREDIENTS
Per fer la coca:
100 g de sucre
65 g d’avellanes torrades
150 g de farina
150 g de mantega
3 ous
1 punta de llevat en pols
1 préssec
Per fer el “crumble”:
50 g d’avellana crua
50 g de mantega pomada
50 g de farina
50 g de sucre panela
25 g de préssec confitat (orellanes)
PREPARACIÓ
- Fem la massa de coca barrejant primer els ingredients secs (el sucre, les avellanes mòltes, la farina i el llevat).
- Hi fem un forat de volcà al mig i hi posem la resta (la mantega i els ous).
- Ho amassem tot i deixem que reposi 40 minuts a la nevera.
- Per fer el “crumble”, aixafem les avellanes i anem barrejant tots els ingredients (mantega, farina, sucre i préssec confitat tallat petit) fins que ens quedi com una sorra.
- Ho enfornem 20 minuts a 150º.
- Fem la massa de coca arrodonida. Netegem el préssec, el tallem i el posem sobre la massa.
- Ho pintem amb ou i hi espolsem sucre per sobre. Ho posem al forn 25 minuts a 180º.
- Posem el “crumble” d’avellanes per sobre de la coca i ho enfornem 5 minuts més perquè quedi tot ben enganxat.