COLLITA: Collita 2018
VARIETATS: 50% garnatxa negra i 50% carinyena.
TIPUS DE VINYA: Vinyes plantades en vas, de 20 a 60 anys.
VINIFICACIÓ: En dipòsits de ciment, dos remuntats diaris amb oxigen per afavorir la respiració dels llevats, premsat suau post-fermentatiu.
CRIANÇA: De 4 a 6 mesos amb fusta.
TEMPERATURA DE SERVEI: 14ºC
NOTA DE TAST
NAS: Fruita vermella, fresca, acompanyada de notes de criança, lleugers torrats que ens recorden la crosta del pa o les avellanes.
BOCA: Notes dolces, envolvent, fresc, acidesa ben marcada i equilibrada. Estructurat, llarg i persistent.
VISTA: Colors vius de fruita vermella amb reflexes violacis.
Notícies relacionades
MÉS DE 150 PERSONES ASSISTEIXEN A LA PRESENTACIÓ DEL “CODOLAR 2011”
En plena campanya de verema, el Celler Cooperatiu de Cornudella de Montsant, ha organitzat avui un acte de presentació de l’anyada 2011 del seu semi-criança per excel·lència “Codolar”. L’acte que s’ha dut a terme davant de l’edifici modernista (visitable des del...
Parlen del Codolar
Maridatge
Podem gaudir d’aquest vi acompanyant plats de cuina mediterrània, carns blanques, peixos al forn, verdures a la brasa…
INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES
4 galtes de porc
1 cabeça d’alls
1 porro
2 cebes tendres
farigola
una presa de xocolata
pa sec
6 avellanes
6 ametlles
1 gra d’all
julivert
6 tomàquets
oli verge extra
sal
pebre
2 claus
1/2 l de vi negre
PREPARACIÓ
1.En una cassola marquem les galtes per totes dues bandes i les reservem. A la mateixa cassola, hi posem el porro, la ceba tendra, la cabeça d’alls tallada pel mig, l’oli i que faci xup-xup.
2. Un cop enrossit, hi tirem la meitat del vi negre. Quan s’hagi evaporat hi posem les galtes, la resta del vi negre, els tomàquets ratllats i ho cobrim d’aigua. Ho deixem fer xup-xup durant dues hores amb una branqueta de farigola i el clau. Hem de vigilar que sempre estigui cobert d’aigua fins dalt.
3. Quan han passat les dues hores, en traiem les galtes i passem la salsa pel colador xinès. Afegim la picada a la salsa (avellanes, ametlles, pa sec, presa de xocolata, all i julivert).
4. Tornem a posar les galtes dins la salsa colada i deixem que faci xup-xup durant uns 15 minuts.
5. Servim una galta per persona amb la salsa i una mica de julivert picat per sobre.